Text Size
Showcase 1
Showcase 2
Showcase 3
Showcase 4
Showcase 5
 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Kompleks Bangunan YSHHB

  Tersergam indah di satu kawasan strategik di antara dua mercu tanda utama Bandar Seri Begawan iaitu Sungai Brunei dan Masjid Omar ´Ali Saifuddien, Kompleks Yayasan Sultan Haji Hassanal Bolkiah menjadi tarikan kepada orang ramai dan para pelancong.
  Read More
 • Taman Asuhan Kanak-Kanak YSHHB

  Penubuhannya adalah atas dasar keperihatinan pentingnya pendidikan kanak-kanak dari peringkat awal lagi bagi pembangunan masyarakat serta sebagai sumbangan Yayasan bagi melahirkan generasi masa depan yang lebih cemerlang.
  Read More
 • Sekolah Rendah YSHHB

  Dengan visi bagi melahirkan individu yang positif serta berkeyakinan tinggi, kurikulum yang diajarkan adalah selaras dengan kurikulum nasional disamping menyerapkan nilai dan aspek pembelajaran yang terdapat dalam kurikulum di Taman Asuhan Kanak-Kanak Yayasan.
  Read More
 • Sekolah Menengah YSHHB

  Menyediakan perkhidmatan pendidikan melalui pengajaran secara sistematik dan strategik bagi memberikan perkhidmatan pendidikan peringkat menengah yang terbaik dan berkualiti selaras dengan visi untuk menjadi sebuah Institusi Pendidikan Menengah yang cemerlang.
  Read More
 • Unit Sukarelawan YSHHB

  Unit Sukarelawan ditubuhkan pada 9 Januari 2005 bertujuan bagi menggalakkan semangat dan budaya tolong menolong di kalangan masyarakat dalam memberikan perhatian dan pemedulian terhadap golongan yang memerlukan bantuan dan kurang upaya.
  Read More

Pada hari Jumaat, 29 Muharram 1439H bersamaan 20 Oktober 2017M, Yayasan Sultan Haji Hassanal Bolkiah (Yayasan) menyampaikan sumbangan kewangan kepada enam buah keluarga yang terlibat dalam kejadian kebakaran rumah baru-baru ini di Kampong Kuala Tutong; Kampong Kulapis; dan Kampong Tungku, Gadong. Jumlah keseluruhan sumbangan ialah B$21,200.00.

Sumbangan disampaikan oleh Yang Mulia Dato Paduka Awang Eddie bin Dato Paduka Haji Sunny, Pengarah Urusan Yayasan Sultan Haji Hassanal Bolkiah.

Senarai ketua keluarga mangsa kebakaran yang menerima sumbangan daripada Yayasan adalah seperti berikut:

Kampong Kuala Tutong
1. Awang Shahbuddin bin Haji Razali
Penyampaian sumbangan diadakan di No.6B, Simpang 53, Kampong Panchur Dulit.

Kampong Kulapis
2. Dayang Hajah Rupiah binti Haji Jais
3. Awang Md Sarudin bin Haji Jumarali
4. Awang Mursidi bin Haji Ali
5. Awang Yusri bin Awang Hj Md Yusof
Penyampaian sumbangan diadakan di No.15, Simpang 466, Kampong Beribi.

Kampong Tungku
6. Awang Haji Omar bin Sa’at
Penyampaian sumbangan diadakan di No.6, Simpang 162-32, STKRJ Kampong Tungku.

Memberikan sumbangan kewangan kepada golongan yang ditimpa musibah termasuk mangsa kebakaran merupakan salah satu bantuan kebajikan yang dilaksanakan oleh Yayasan secara berterusan mengikut keperluan dari semasa ke semasa. Sumbangan ini dihasratkan dapat meringankan beban mereka dalam meneruskan kehidupan.

Titah dan Sabda
Majalah Wadah
Galeri Gambar
Galeri Video
Dana Pengiran Muda Mahkota al-Muhtadee Billah untuk Anak-Anak Yatim
Sultan Omar Ali Saifuddien Memorial Lecture
Facebook Page rasmi YSHHB

Ibu Pejabat

Yayasan Sultan Haji Hassanal Bolkiah
Jalan Perdana Menteri 
Bandar Seri Begawan BA 1511
Negara Brunei Darussalam

Tel: 2234085 / 2234087 / 2234530 / 2234531
Fax: 2234082 / 2234086